Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Malen
- Maal 1 zakje tarwe op de fijnste stand van je graanmolen
- Zeef het meel en gebruik de bloem . De uitgezeefde zemelen kan je gebruiken voor in je Yoghurt als ontbijt.
Voorbereiding
Tomatensaus
- Neem tomaten met veel smaak en dompel deze 1 minuut in kokend water.
- Pel de tomaten en snij deze in stukken
- Plaats een pan op het vuur en stort er de tomatenstukjes in.
- Laat opkoken, voeg peper, zout en verse basilicum toe.
- Eenmaal aan de kook laten uitkoken tot de juiste dikte van een saus.
- mix met de staafmixer.
- Laat afkoelen
Mozzarella
- Snij de Mozzarella in kleine stukjes .
Deeg maken
- Neem tarwebloem,water (90%) ,olie en meng deze voor 4 minuten op de laagste stand.
- Laat 30 minuten rusten (Autolyse)
- Voeg gist, zout en de laatste 10% water toe en meng voor 4 minuten op laagste stand en 4 minuten op hoogste stand.
- Laat 30 minuten rusten onder een vochtige doek.
- Vouw het deeg in 4 en laat opnieuw 30 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in stukken van 250 gram deeg en maak hier bolletjes van.
- Laat rusten in de frigo voor minstens 120 minuten (leg een plastic op de deegstukjes om verkorsten te vermijden).
Pizza Margherita opbouwen
- Neem een stukje deeg en leg het op een bebloemd oppervlak . Druk nu met je vingers het deeg uit tot een cirkel van 20-23 cm.
TIP: druk geleidelijk het deeg naar buiten. Doe dit niet te snel want anders zal het deeg scheuren. Het vraagt wat ervaring maar al doende leert men!
TIP: gebruik veel bloem onderaan om kleven tegen te gaan! Beter iets te veel dan te weinig.
- Leg je pizza op een bebloemde houten plank om in de oven te schuiven.
- Breng een dunne laag tomatensaus op het deeg.
- Blijf 1 cm van de rand zodat deze mooi kan ontwikkelen in de oven.
- Verdeel er de mozzarella stukjes over en enkele blaadjes basilicum.
TIP: maak je Pizza extra lekker door enkele schepjes ZURE ROOM te verdelen over het oppervlak.
- Doe enkele druppels olijfolie over de pizza vooraleer in te ovenen.
Bakken
Conventionele Oven
- Verwarm de oven voor op 250°C
- Laat de bakplaat meewarmen in de oven.
- Leg de pizza op de hete bakplaat .
- Bak voor 12-14 minuten.
Pizzasteen (www.mijnpizzasteen.nl)
- Plaats de pizzasteen in een koude oven op een grill zo laag mogelijk tegen de bodem.
- Verwarm je oven op de hoogste stand (indien mogelijk 350°C).
- Laat de oven op deze temperatuur voor 30 minuten zodat de Pizzasteen goed warm kan worden.
- Leg je pizza in het midden van de Pizzasteen.
- Bak voor 5-6 minuten (Indein je oven tot aan 285°C gaat dan bak je beter 8 minuten)