Pizza Margherita

Napels op je bord
Pizza Margherita
180

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Malen

  • Maal 1 zakje tarwe op de fijnste stand van je graanmolen
  • Zeef het meel en gebruik de bloem . De uitgezeefde zemelen kan je gebruiken voor in je Yoghurt als ontbijt.

Voorbereiding

Tomatensaus

  • Neem tomaten met veel smaak en dompel deze 1 minuut in kokend water.
  • Pel de tomaten en snij deze in stukken
  • Plaats een pan op het vuur en stort er de tomatenstukjes in.
  • Laat opkoken, voeg peper, zout en verse basilicum toe.
  • Eenmaal aan de kook laten uitkoken tot de juiste dikte van een saus.
  • mix met de staafmixer.
  • Laat afkoelen

Mozzarella

  • Snij de Mozzarella in kleine stukjes .

Deeg maken

  • Neem tarwebloem,water (90%) ,olie en meng deze voor 4 minuten op de laagste stand.
  • Laat 30 minuten rusten (Autolyse)
  • Voeg gist, zout en de laatste 10% water toe en meng voor 4 minuten op laagste stand en 4 minuten op hoogste stand.
  • Laat 30 minuten rusten onder een vochtige doek.
  • Vouw het deeg in 4 en laat opnieuw 30 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in stukken van 250 gram deeg en maak hier bolletjes van.
  • Laat rusten in de frigo voor minstens 120 minuten (leg een plastic op de deegstukjes om verkorsten te vermijden).

Pizza Margherita opbouwen

  • Neem een stukje deeg en leg het op een bebloemd oppervlak . Druk nu met je vingers het deeg uit tot een cirkel van 20-23 cm.

TIP: druk geleidelijk het deeg naar buiten. Doe dit niet te snel want anders zal het deeg scheuren. Het vraagt wat ervaring maar al doende leert men!

TIP: gebruik veel bloem onderaan om kleven tegen te gaan! Beter iets te veel dan te weinig.

  • Leg je pizza op een bebloemde houten plank om in de oven te schuiven.

  • Breng een dunne laag tomatensaus op het deeg.
  • Blijf 1 cm van de rand zodat deze mooi kan ontwikkelen in de oven.

  • Verdeel er de mozzarella stukjes over en enkele blaadjes basilicum.

TIP: maak je Pizza extra lekker door enkele schepjes ZURE ROOM te verdelen over het oppervlak.

  • Doe enkele druppels olijfolie over de pizza vooraleer in te ovenen.

Bakken

Conventionele Oven

  • Verwarm de oven voor op 250°C
  • Laat de bakplaat meewarmen in de oven.
  • Leg de pizza op de hete bakplaat .
  • Bak voor 12-14 minuten.

Pizzasteen (www.mijnpizzasteen.nl)

  • Plaats de pizzasteen in een koude oven op een grill zo laag mogelijk tegen de bodem.
  • Verwarm je oven op de hoogste stand (indien mogelijk 350°C).
  • Laat de oven op deze temperatuur voor 30 minuten zodat de Pizzasteen goed warm kan worden.
  • Leg je pizza in het midden van de Pizzasteen.
  • Bak voor 5-6 minuten (Indein je oven tot aan 285°C gaat dan bak je beter 8 minuten)

SMAKELIJK !!